News

06 September 2019

Nieuwe wetgeving over wisselbekers

Beste drankenhandelaar,

Een nieuwe wetgeving werd gepubliceerd door de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) :

Vanaf 1 januari 2020 mogen uw klanten op evenementen niet langer drank serveren in bekers, blikjes  of flesjes voor eenmalig gebruik. Voorbeelden van evenementen zijn kermissen, festivals, school-, gemeente- of wijkfeesten, fuiven van jeugdbewegingen…

De nieuwe wetgeving ontmoedigt wegwerpverpakkingen voor drank op evenementen en zet zo een nieuwe stap in het duurzaam maken van evenementen. Dranken mogen wel nog aangekocht worden in eenmalige grote verpakkingen maar moet de consument geserveerd worden in herbruikbare bekers of glazen. Deze grote verpakkingen moeten achter de toog gesorteerd worden als glas en/of PMD en correct afgevoerd voor recyclage.

Meer info op groenevent.be

 

Alle nieuws
Stuur ons een berichtje.
Indien u doorgaat met surfen op onze site, aanvaardt u onze Privacybeleid.
Ok